MediaWatch

Ekstra Bladet lukker Nationens anonyme debat

Det omdiskuterede kommentarspor på Ekstra Bladets debatforum Nationen, hvor brugerne har kunnet skrive anonymt, er fortid, siger chefredaktør Kristoffer Eriksen.

Foto: Linda Johansen

Det anonyme debatforum og kommentarspor på Ekstra Bladets Nationen er blevet lukket søndag morgen.

Det sagde chefredaktør Kristoffer Eriksen i søndagens udgave af Presselogen på TV2 News.

"Vi skal ikke mere have det her anonyme, mærkelige sted, hvor man kan sidde og kalde sig 'tørstigmunk89' og så bare fyre den af med injurier, racisme og sexisme," sagde Kristoffer Eriksen i Presselogen.

Den anonyme og ofte hadefulde debat, som Nationen har givet mulighed for, har været til diskussion den seneste uge, efter afgående chefredaktør Poul Madsen i sidste uge sagde, at han fortrød, at han ikke havde fået gjort noget ved den del af eb.dk.

Den anonyme, hadefulde tone på nettet og i kommentarsporene på mediernes Facebooksider var også temaet i ugens mediepodcast Indslag på MediaWatch.

Her sagde opinionsredaktør på Ekstra Bladet Mads Kastrup, at den anonyme debat på Nationen har været et emne, der har delt vandene internt.

Du kan høre hele podcasten her:

Poul Madsen fortryder ikke at have gjort noget ved Nationen 

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs