MediaWatch

Juraprofessor venter tryktest af advokatundersøgelser efter metoo-sager

Nogle af de advokatundersøgelser, der spiller fremtrædende roller i metoo-sagerne f.eks. på TV 2, vil sandsynligvis blive prøvet i retssystemet, spår juraprofessor.

Domstolene kan blive endestationen for nogle metoo-sager, spår juraprofessor Michael Gøtze. | Foto: Finn Frandsen

Kritiske ryster advarer imod manglende retssikkerhed i de metoo-sager, hvor arbejdsgivere fælder dom efter en advokatundersøgelse. Og derfor må man forvente, at nogle sager ender i retten, siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

Flere tv-værter på TV 2, men også politikere, har mistet jobbet efter advokatundersøgelser af krænkelsessager, men det er ofte en uigennemsigtig proces, og for at få belyst sagerne til bunds kan domstolene komme ind i billedet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

JP/Politikens Hus overhaler Egmont i ny imagemåling

En ny imagemåling over de 100 selskaber i Danmark med bedste image, sender mediekoncernen Egmont adskillige placeringer ned ad listen i forhold til tidligere år, mens JP/Politikens Hus nu er det danske mediehus med bedste image.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs