MediaWatch

Advokat i medieret i kritik af Weekendavisen for artikel om advokatundersøgelse

Der kan være tale om en alvorlig privatlivskrænkelse, at Weekendavisen har bragt citater fra kvinder, der har udtalt sig i fortrolighed til hemmelig advokatundersøgelse, mener advokat Vibeke Borberg.

Ansv. chefredaktør på Weekendavisen Martin Krasnik. | Foto: Stine Heilmann/APPR/Ritzau Scanpix

Advokat med speciale i medieret Vibeke Borberg stiller sig kritisk over for, at Weekendavisen uden at informere eller spørge de involverede har offentliggjort citater fra kvinder, som har deltaget i en fortrolig advokatundersøgelse om anklager mod Naser Khader. Det skriver Politiken.

"Hvis man tager så usædvanligt et skridt som at offentliggøre de her fortrolige oplysninger, skal man altså forfølge et formål, som er meget tungtvejende. Jeg er i tvivl om, hvorvidt den artikel gør det. Og derfor kan der være tale om en alvorlig privatlivskrænkelse", siger Vibeke Borberg, som har speciale i medieret og presseetik, til avisen.

Weekendavisen bragte i slutningen af sidste uge en artikel om brugen af advokatundersøgelser i Metoo-sager baseret på den fortrolige advokatundersøgelse fra advokatfirmaet Plesner. I artiklen indgik citater fra tre anonyme kilder samt nye oplysninger i sager, hvor tre kvinder tidligere har stået frem med navn over for DR.

Weekendavisens ansv. chefredaktør, Martin Krasnik, forsvarer offentliggørelsen, som han mener har stor offentlig interesse.

"Vi refererer advokatundersøgelsen, fordi det er de beretninger, der har fået Konservative til at smide Naser Khader ud. Konservative er ikke en brugsforening eller et forsikringsselskab, og Naser Khader havde ikke en topstilling i en eller anden tilfældig virksomhed. Det er af væsentlig offentlig interesse at kende til karakteren af de episoder, der har fået ham fyret", siger Martin Krasnik til Politiken.

Naser Khader meldte sin afgang fra De Konservative i august som følge af beskyldninger fra flere kvinder om seksuelle overgreb. Samtidig lød det fra Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, at en advokatundersøgelse har givet et resultat, som gør, at Naser Khader ikke længere kan være medlem af partiet. Det er et eksemplar af den undersøgelse, Weekendavisen har fået i hænde.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs