MediaWatch

Tillidsrepræsentant: Opgør med løngab er nøgle til at løse kulturproblemer på Politiken

Problemerne omkring sexisme på Politiken, som en ny undersøgelse dokumenterer, kalder også på et opgør med mangeårige lønforskelle mellem mænd og kvinder på avisen, siger tillidsrepræsentant.

Politiken orienterede tirsdag om resultaterne af en intern undersøgelse af seksuel chikane og sexisme. | Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Ledelsen bør gøre noget ved lønforskellen mellem Politikens kvindelige og mandlige medarbejdere, hvis man vil have bugt med kulturproblemerne på avisen.

Det siger tillidsrepræsentant for de redaktionelle medarbejdere, Pernille Mac Dalland, efter en undersøgelse har vist, at 29 pct. af mediets tidligere og nuværende ansatte har oplevet verbal eller fysisk uønsket seksuel opmærksomhed. Knap hver femte har fået nedsættende kommentarer rettet mod deres køn, og 23 pct. af kvinderne svaret, at de har oplevet ikke at blive hørt eller taget seriøst på grund af deres køn.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs