MediaWatch

Podcastere mangler fælles talerør i kamp for betaling for rettigheder

Trods stigende udbredelse mangler producenter af podcasts en fælles organisation, der kan tale deres sag, når det gælder forvaltning af rettigheder. Formand for podcastforening håber på politisk velvilje.

Søren Brunsgaard er jurist og formand for Center For Podcasting. | Foto: PR/Center for Podcasting

Mens podcastlytningen når bredere og bredere ud, og branchen bliver større og større, så halter det efter med forvaltningen af podcasteres rettigheder til det indhold, de producerer. Sådan lyder opråbet fra Søren Brunsgaard, formand for Center for Podcasting.

I et debatindlæg hos MediaWatch råbte han i sidste uge vagt i gevær om situationen og kritiserede, at politikere vender det døve øre til podcasteres udfordringer med at få betaling for rettigheder. Han anerkender samtidig, at podcasting fortsat er en purung branche, der skal finde sine fødder og ikke mindst lære at stå sammen og tale med en fælles og dermed mere klar stemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs