MediaWatch

DR vil ramme de unge med en bunke nye podcast

Youtuberen Kristine Sloth er blandt de nye profiler, der skal trække flere unge til DR Lyd, der i løbet af foråret og sommeren opruster med flere podcast målrettet unge.

Youtuberen Kristine Sloth bliver vært på sin egen podcast. | Foto: Sebastian Vistisen Toft, DR

DR har et erklæret mål om at fordoble antallet af podcast-lytninger i den næsten nye app DR Lyd, og som led i at opnå den målsætning skal de unge trækkes mere til truget. DR lancerer således en bunke nye podcast målrettet netop de unge i løbet af foråret, skriver DR Kommunikation.

Man har blandt andet hyret youtuberen Kristine Sloth til at være vært på podcasten "Venner - med Kristine Sloth". Samtidig relanceres Tværs i podcastformat. Line Kirsten Nikolajsen får værtsrollen på programmet, som har været sendt som radioprogram siden 1972.

"Ambitionen med vores podcasttilbud er at være relevante og vedkommende for så mange unge som muligt ved at tale ind i en genkendelig, dansk virkelighed. Det er en gruppe med masser af forskellige interesser og ønsker, og vi laver derfor en række tilbud, som forhåbentligt giver mange noget, de kan identificere sig med og spejle sig i," siger podcastredaktør Tine Godsk Hansen.

DR kaster sig også ud i fiktionsgenren. Serien "Eksorcisten på Ærø", som er skabt i samarbejde med andre nordiske public service-stationer, får således premiere i løbet af sommeren.

Ifølge DR havde næsten halvdelen af danskerne mellem 15-31 år ugentligt en podcast i ørerne i løbet af 2020.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs