MediaWatch

DMJX skal spare: "Det bliver svært at undgå afskedigelser"

Et millionbeløb skal skæres af omkostningerne for 2021 på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, skriver Journalisten.

Trine Nielsen, rektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. | Foto: Louise Skeldahl/DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) skal igennem en sparerunde, hvor 3,5 mio. kr. skal barberes af budgettet for 2021. Uddannelsesinstitutionen forventer at have gennemført planen ved udgangen af februar i det nye år, skriver Journalisten.

"Vi vender hver en sten for at finde besparelser. Det kan også være, nogen vil gå på pension eller ned i tid. Det er ikke til at forudse endnu. Men det bliver svært at undgå afskedigelser," siger Trine Nielsen, rektor på DMJX, til Journalisten.

DMJX er blevet pålagt at skære ned på antallet af studerende, og det er den primære årsag til, at der nu er brug for en spareplan, lyder det.

I 2016 igangsatte DMJX en plan, der frem til 2020 skulle skære 23,2 mio. kr. af udgifterne, og det var dengang vurderingen, at det ville koste 20 medarbejdere jobbet. Ifølge den seneste årsrapport beskæftigede DMJX i 2019 195 årsværk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs