MediaWatch

Spareplan koster 20 stillinger på DMJX

Ledelsen og tillidsfolk på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har afsluttet forhandlingerne om besparelser. Halvdelen fratræder i år.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal spare. Helt præcist lyder sparekravet på 23,2 mio. kr. frem mod 2020, og det betyder, at 20 stillinger nedlægges. Det skriver Journalisten.

Ifølge skolens rektor, Jens Otto Kjær Hansen, er der for de flestes vedkommende tale om en frivillig fratrædelse, men han har ikke overblik over den endelige fordeling mellem fratrædelser og fyringer. Målet har været at friholde undervisningen mest muligt, og derfor er de fleste besparelser fundet i tværgående funktioner såsom ledelse og administration.

"Det vil være utroværdigt at sige, at vi kan skære 23 ud af 150 mio. kr. på vores budget, uden at det rammer kvaliteten. Det kan jo ikke lade sig gøre. Hvis nogen har opskriften på det, vil jeg meget gerne vide det," siger Jens Otto Kjær Hansen til Journalisten.

10 af de 20 medarbejdere, der stopper som følge af besparelserne, stopper i år, mens de resterende 10 stopper i 2017.

DMJX har længe haft kurs mod besparelser, men de fik et nøk opad, da regeringen tidligere på året fremlagde sit finanslovsforlag. Her blev der lagt op til, at der skæres i alt 5,4 mio. kr. i tilskuddet til skolen.

Ifølge DMJX's årsrapport for 2015 tæller skolens ansatte i alt 217,9 årsværk.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs