MediaWatch

Blendle får frisk kapital fra ejeren af Financial Times

Den japanske ejer af Financial Times investerer i den hollandske digitale aviskiosk og slutter sig til de eksisterende aktionærer New York Times og Axel Springer.

Et år efter at hollandske Blendle, der er blevet kaldt journalistikkens svar på Itunes, lancerede i USA, har virksomheden tiltrukket sig investeringer fra japanske Nikkei, som ejer Financial Times, og den hollandske investeringsfond INKEF Capital. Det skriver Poynter.

De to nye investorer slutter sig til New York Times og Axel Springer, som allerede er aktionærer i Blendle. De nye investorer ønsker ikke at oplyse, hvor meget de har investeret i Blendle.

"Parnerskabet mellem Nikkei og Financial Times er et af de mest spændende udgiverinitiativer i verden. New York Times og Axel Springer er allerede aktionærer i Blendle, og det gør mig stolt, at en tredje, innovativ udgiver, såvel som en techinvestor som INKEF Capital, nu lægger deres vægt bag vores selskab," udtaler Alexander Klöpping, stifter af Blendle, i en meddelelse ifølge Poynter.

Mens Blendles forrretningsmodel, som baserer sig på mikrobetalinger, har vist sig levedygtig i Europa, hersker der tvivl, om den amerikanske satsning er en succes, skriver Poynter. Ifølge Blendle har selskabet over 60.000 brugere i USA, som bl.a. kan købe artikler fra The New York Times, Wall Street Journal og The Washington Post. På verdensplan er tallet 1 mio.

Senest har Blendle lanceret et premiumprodukt, "Blendle Premium", til 9,99 dollar om måneden. Produktet giver adgang 20 artikler om dagen, som udvælges ud fra læserens personlige interesser. Tilbyddet er indtil videre kun tilgængeligt i Blendles hjemland, Holland, men Blende vil overveje at udbrede produktet, oplyser selskabet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere