MediaWatch

Blendle klar til at indtage mobiler

Den digitale aviskiosk Blendle har lanceret en app til mobiler og tablets.

Foto: PR/Blendle

Den hollandske medieplatform Blendle, hvor brugere kan købe digital adgang til artikler en ad gangen, har lanceret sin første app. Det skriver Politiken.

Hidtil har Blendle kun eksisteret som en browserbaseret tjeneste, men fremover får brugerne mulighed for at benytte tjenesten via dens egen app. Det vil gøre adgang til at læse artikler nemmere for Blendles 650.000 abonnenter.

Mediet fungerer som en digitale aviskiosk og er blevet beskrevet som journalistikkens svar på Itunes. Blendle giver brugerne mulighed for at købe artikler enkeltvis fra en række forskellige medier via mikrobetaling frem for at abonnere på en hel avis.

Blandt medieparterne er Der Spiegel, The New York Times, The Wall Street Journal, Time Inc., The Economist, Financial Times og The Washington Post.

Artikler på Blendle koster typisk mellem 10 og 90 cents. Hvis brugeren ikke bryder sig om en given artikel, tilbyder tjenesten en ”fuld tilfredshed eller pengene tilbage”-service. Blendle beholder 30 pct. af beløbet, mens de resterende 70 pct. går til udgiveren.

Det hollandske medie blev grundlagt i 2014 af Alexander Klöpping og Marten Blankesteijn. Platformen er i dag udbredt til Holland, Tyskland og USA.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs