MediaWatch

Stjerne truer med at lukke sin Youtube-kanal

Svensker, som er en af verdens største Youtubere, mener, at Youtube står bag ændringer, der påvirker visninger og følgerskare, og det får ham til at true med at lukke sin kanal.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg" | Foto: Matt Sayles/AP/Polfoto/Arkiv

Youtube har gjort svenskeren Felix Kjellberg, kendt under Youtube-navnet Pewdiepie, hovedrig, men alligevel truer han nu med at lukke sin kanal på Youtube. Det skriver Mashable.

Felix Kjellberg fortalte i weekenden sine følgere på Youtube, at han er utilfreds med ændringer på videotjenesten, som har betydet, at han bl.a. har mistet visninger og følgere. Han varsler, at han vil lukke sin kanal, når han runder 50 mio. følgere. I dag har han 49 mio. følgere.

"Det er virkelig frustrerende, hvorfor (Yotube, red.) har lavet denne ændring. De vil ikke forklare ordentligt til nogen, hvad der er sket. Det er ikke bare mig, men en masse Youtubere, som har bemærket det," sagde Felx Kjellberg.

En talsperson for Youtube afviser, at videotjenesten har ændret på sin algoritme. I stedet kan forklaringen på de faldende følgertal være, at Yotube af og til renser ud blandt spamfølgere.

Felix Kjellbergs selskab, Pewdie Productions, tjente i 2015 54,9 mio. svenske kr. (43 mio. kr.). De to seneste år foregående år resulterede i overskud på 49,1 og 23,7 mio. svenske kr. for Pewdie Productions, og omsætningen er for opadgående. Omsætningen i 2015 landede på omkring 75 mio. svenske kr. mod 63,3 mio. svenske kr. i 2014 og 29,6 mio. svenske kr. i 2013.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Annoncører afviser regeringens lempelse af kviklånslov

Regeringens ændring af kviklånsloven, der bl.a. skal holde hånden under lokale idrætsforeningers sponsorater, får en kold skulder af Danske Annoncører og Markedsførere under Dansk Erhverv, der vil have gjort op med loven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs