MediaWatch

Svensk Youtube-stjerne stifter eget netværk

Felix "Pewdiepie" Kjellberg, som ifølge Forbes er verdens bedst tjenende Youtube-stjerne, stifter eget netværk med finansiel opbakning fra Disney-selskab.

Foto: Matt Sayles/AP/Polfoto/Arkiv

Verdens førende Youtube-stjerne, svenskeren Felix "Pewdiepie" Kjellberg, stifter netværket Revelmode i samarbejde med Disneys Maker Studios, som Youtube-stjernen har været i stald hos siden 2012, skriver Breakit.

Revelmode vil fokusere på bla. at producere "premium" indhold og har allerede en aftale med flere kendte Youtube-profiler såsom Sean McLoughlin og Mark Fischbach.

"Vi bakkes op af et andet netværk, som hedder Maker, og det betyder, at vi får alle ressourcer som kræves for at gøre det her fantastisk," siger Felix Kjellberg i en video på Youtube.

Felix Kjellberg har længe ønsket at starte sit eget netværk, fordi Youtube-stjernen mener, at annoncenetværkene, han har arbejdet med, tog en alt for stor del af indtægerne.

Det amerikanske erhvervsmedie Forbes rangerer Felix Kjellberg som den bedst tjenende Youtube-stjerne i verden. Ifølge Forbes tjente Felix Kjellberg 12 mio. dollar i, eller godt 82,8 mio. kr., i 2015.

Øjner samarbejdspartner

Nyheden om Revelmode har med det samme vakt genlyd i den nordiske Youtube-branche.

Youtube-netværket Splay, som tv-koncernen MTG ejer 81 pct. af, frygter dog ikke konkurrencen fra Revelmode, siger adm. direktør og grudlægger Vigor Sörman til Breakit.

"Som jeg har forstået det, skal Revelmode satse på Youtubere med et global publikum, mens vi på Splay fokuserer på profiler med størst lokalt publikum. Derfor ser vi ikke Revelmode som en konkurrent, men snarere som en potentiel samarbejdspartner i fremtiden," siger han.

Samme melding lyder fra United Screens, der er det andet store Youtube-netværk i Norden og ejet af Bonnier.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs