MediaWatch

Regeringen sat på standby i spørgsmål om Netflix-kvote

Kulturminister Bertel Haarder (V) kunne ikke tale regeringens sag i denne uge i EU, hvor spørgsmålet om kvoter for europæisk indhold var på dagsordenen.

Foto: Nanna Navntoft/Polfoto/Arkiv

Da EU's kulturministre tidligere på ugen mødtes for at diskutere for og imod indførelsen af en kvote på mindst 20 pct. europæisk indhold på internationale streamingtjenester, var det uden en klar dansk tilkendegivelse i spørgsmålet, skriver Altinget.

Selvom regeringen er modstander af kvotetanken lykkedes det ikke kulturminister Bertel Haarder (V) at få et forhandlingsmandat med til Bruxelles efter et møde i Folketingets Europaudvalg. Det skyldtes ikke mindst, at Liberal Alliance ikke var tilstede ved mødet i Europaudvalget.

Mens regeringens borgerlige støttepartier bakker modstanden mod kvoter op, er SF, Socialdemokratiet, Radikale, Enhedslisten og Alternativet tilhængere af at pålægge de internationale streamingtjenester, at de skal tilbyde europæisk indhold på europæisk tv-jord.

Ingen garanti

Bertel Haarder har, siden EU-Kommissionen fremlagde kvoteforslaget i maj, været skeptisk over for en regulering.

"Vi kan jo ikke være sikre på, at den europæiske del af udbuddet faktisk bliver hentet ned og brugt, selvom det udgør 20 procent. Derfor er det vigtigere, at der skabes indhold af høj kvalitet, som bliver efterspurgt i en europæisk sammenhæng," sagde ministeren på mødet i Europaudvalget.

EU-Kommissionens forslag indgår i en revision af medietjenestedirektivet, der er et led i Kommisionens strategi for et indre digitalt marked i Europa. Kernen i forslaget er, at europæiske seere skal kunne se europæiske film og tv-serier - selv når de vælger tv- og streamingtjenester på nettet frem for traditionelt fjernsyn.

Næste gang kulturområdet er til diskussion på et ministerrådsmøde i EU er til maj næste år, skriver Altinget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs