MediaWatch

Euroinvestor kan ikke afsløre hensigt med Victoria-køb

Investorportalen holder af hensyn til børsregler kortene tæt til kroppen om købstilbud på skrantende ejendomsselskab.

Chefen for Euroinvestor.com vil ikke uddybe, hvorfor det børsnoterede selskabs bestyrelse vil fremsætte et betinget frivilligt købstilbud til aktionærerne i det andet børsselskab Victoria Properties. I hvert fald ikke på nuværende tidspunkt.

"I Euroinvestor er vi også et børsnoteret selskab. Så alle informationer, som vi kommer til at offentliggøre om vores interesse i selskabet, kommer til at gå via Fondsbørsen. Det er kommandovejen, når man har den struktur, som vi har," siger adm. direktør i Euroinvestor, Frederik Rovsing, til Ritzau Finans.

"De her ting er lidt delikate, og vi ønsker i Euroinvestor altid at gøre tingene 100 pct. korrekt," påpeger han videre.

Alle aktionærer i Victoria Properties vil få tilbudt 0,43 kr. per aktie kontant for deres aktier, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra Euroinvestor torsdag.

Onsdag lukkede aktien dog noget over det niveau i 3,46 kr., mens den torsdag er steget yderligere 12,7 pct. til 3,9 kr. efter nyheden om købstilbuddet.

Hvorfor skal aktionærerne sige ja til en købspris på 0,43 kr. per aktie, når den ligger noget højere nu?

"Igen. Det er ikke mit lod at sige, hvad selskabet skal være værd. Der bliver fremsat et tilbud, og så må aktionærerne tage stilling til det," forklarer Frederik Rovsing.

Prisen på 0,43 kr. per aktie svarer til en samlet pris på cirka 2 mio. kr. Og selv om det umiddelbart måske kan lyde som en lav pris, så kan det være en gevinst for aktionærerne, påpeger Frank Hansen, der er adm. direktør for Victoria Properties.

"Det, som kan være fordelen ved det her, er, at selskabet ikke skal afnoteres ved fondsbørsen ved en likvidation – hvilket ville have betydet for alle, at de ville have fået nul kroner for aktierne og dermed ikke de 2 mio. kr. Så uagtet, at det ikke er mange penge, er det flere penge end det nul, man ellers havde fået," siger Frank Hansen til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs