MediaWatch

DR åbner talerør på Facebook

Ny Facebookside for DR som koncern skal bl.a. være med til at rykke opfattelsen af public service-institutionen.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto/Arkiv

1. august åbner DR en ny side på Facebook, der for første gang ikke er forbundet til et program eller en kanal, men som skal fungere som talerør for selve koncernen. Det skriver DR Kommunikation.

Siden skal først og fremmest fortælle historien om, hvad DR taler om, når det taler om public service.

"DR er mange ting, så det giver god mening, at vi får en anderledes platform til at vise mangfoldigheden, og hvor vi kan folde hele tanken bag public service ud," siger Tomas Gestsson, der sammen med kollegaen Lars Aaes i DR Kommunikation og Presse, er ved at færdiggøre Facebook-siden.

Konkret er det ambitionen at fortælle om public service-aktiviteter, der ellers ikke "rammer skærme og højtalere" som DR's arrangementer under Folkemødet på Bornholm eller skoleprojektet "I sandhedens tjeneste" for landets 8.-9. klasse-elever, forklarer Lars Aaes.

"Og så er det også en mulighed for at komme i dialog med brugerne om vores virksomhed, blande os i debatten om DR og præsentere fakta til de diskussioner, der kommer," siger han.

Selv om DR's eget website dr.dk er velbesøgt, har huset alligevel valgt at gå på Facebook, fordi det er det største sociale medie med mere end 3 mio. danske profiler.

Ifølge huset er det usædvanligt at public service-medier som DR er på Facebook - godt nok har britiske BBC også en side, men den er primært dedikeret til information om programmer og indhold, ikke debat eller information om public service. 

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs