MediaWatch

Apple vil ændre musikeres betaling

Tech-giganten foreslår en ny model for royalties, som musikere får, når streamingtjenester spiller deres numre. Modellen vil ramme konkurrenterne på pengepungen.

Ved udgangen af sidste uge indleverede Apple et forslag til en ændring af den model, som musik-royalties bliver betalt efter af streamingtjenester som Spotify, Tidal og Apple Music. Det skriver New York Times, der har set dokumentet.

Selv om det lyder som en ændring, der skal gøre systemet mere gennemskueligt for musikerne, så er Apples underliggende formål at ramme konkurrenterne i Spotify, skriver avisen. Den nye model vil nemlig hæve udbetalingsraterne for Spotify og tjenestens såkaldte "Freemium-model", hvilket dækker over Spotifys gratis-version.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs