MediaWatch

Facebook sagsøgt for milliarder for rolle i terrorangreb

Det sociale medie Facebook har fået et søgsmål på halsen til 1 mia. dollars. Anklagen lyder, at Facebook bevidst har ladet terrororganisationen Hamas bruge den sociale tjeneste til at udføre flere terrorangreb.

Foto: Jeff Chiu/AP/Polfoto

Facebook er blevet sagsøgt for 1 mia. dollars i en sag om det sociale medies medvirken i flere terrorangreb udført af den palæstinensiske terrororganisation Hamas. Det skriver Bloomberg.

Søgsmålet, der er indgivet til den amerikanske distriktsdomstol for det sydlige distrikt af New York den 10. juli, indeholder blandt andet en anklage om, at Hamas har brugt Facebook til at dele operationelle og taktiske informationer med medlemmer og følgere. Derudover lyder anklageskriftet på, at Facebook også er blevet brugt til at dele meddelelser om kommende demonstrationer, vejlukninger, handlinger fra Israelsk militær og instrukser til at udføre terrorangrebene.

”Facebook har bevidst ydet materiel støtte og ressourcer til Hamas i form af Facebooks online sociale netværksplatform og kommunikationstjenester, " står der i anklageskriftet, der er sendt til Bloomberg af advokat Nitsana Darshan-Leitner.

Angrebene, der henvises til, dræbte fire amerikanere og sårede én i Israel, Vestbredden og Jerusalem.

Facebook skriver i en e-mail til Bloomberg, at man ikke kommenterer igangværende juridiske sager i pressen.

 Facebook gør det muligt at chatte i fortrolighed

 Ekspert tror Facebooks nye funktion vil hjælpe kriminelle 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs