MediaWatch

Nyt medie vil mikrofinansiere artikler

Brugerne skal finansiere hver enkelt artikel på nyt medie, der efter planen går i luften på lørdag.

Foto: Screenshot fra peblish.com

Et nyt online-medie med navnet Peblish vil finansiere sine artikler ved, at brugerne donerer et beløb til hver enkelt artikel. Det skriver Journalisten.

"Det bliver en platform på nettet, hvor journalister kan lægge artikelidéer op. Hvis brugerne synes, at en idé er god, kan de gå ind og give den et økonomisk like på 10 kroner eller mere. Når finansieringen er på plads, kan journalisten gå i gang med at skrive," siger Kasper Gade, der er én af de to mænd bag Peblish, til Journalisten.

Peblish er endnu ikke gået i luften. Det sker efter planen på lørdag. En del af finansieringen bag det nye medie er 200.000 kr. fra Kulturstyrelsens innovationspulje.

Mikrobetaling for enkelte artikler er endnu en relativt uprøvet størrelse i Danmark, men i udlandet har bl.a. hollandske Blendle i samarbejde med en række store, internationale medievirksomheder forsøgt sig med konceptet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs