MediaWatch

Nyt medie vil mikrofinansiere artikler

Brugerne skal finansiere hver enkelt artikel på nyt medie, der efter planen går i luften på lørdag.

Foto: Screenshot fra peblish.com

Et nyt online-medie med navnet Peblish vil finansiere sine artikler ved, at brugerne donerer et beløb til hver enkelt artikel. Det skriver Journalisten.

"Det bliver en platform på nettet, hvor journalister kan lægge artikelidéer op. Hvis brugerne synes, at en idé er god, kan de gå ind og give den et økonomisk like på 10 kroner eller mere. Når finansieringen er på plads, kan journalisten gå i gang med at skrive," siger Kasper Gade, der er én af de to mænd bag Peblish, til Journalisten.

Peblish er endnu ikke gået i luften. Det sker efter planen på lørdag. En del af finansieringen bag det nye medie er 200.000 kr. fra Kulturstyrelsens innovationspulje.

Mikrobetaling for enkelte artikler er endnu en relativt uprøvet størrelse i Danmark, men i udlandet har bl.a. hollandske Blendle i samarbejde med en række store, internationale medievirksomheder forsøgt sig med konceptet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs