MediaWatch

Nyt medie vil mikrofinansiere artikler

Brugerne skal finansiere hver enkelt artikel på nyt medie, der efter planen går i luften på lørdag.

Foto: Screenshot fra peblish.com

Et nyt online-medie med navnet Peblish vil finansiere sine artikler ved, at brugerne donerer et beløb til hver enkelt artikel. Det skriver Journalisten.

"Det bliver en platform på nettet, hvor journalister kan lægge artikelidéer op. Hvis brugerne synes, at en idé er god, kan de gå ind og give den et økonomisk like på 10 kroner eller mere. Når finansieringen er på plads, kan journalisten gå i gang med at skrive," siger Kasper Gade, der er én af de to mænd bag Peblish, til Journalisten.

Peblish er endnu ikke gået i luften. Det sker efter planen på lørdag. En del af finansieringen bag det nye medie er 200.000 kr. fra Kulturstyrelsens innovationspulje.

Mikrobetaling for enkelte artikler er endnu en relativt uprøvet størrelse i Danmark, men i udlandet har bl.a. hollandske Blendle i samarbejde med en række store, internationale medievirksomheder forsøgt sig med konceptet.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs