MediaWatch

Spotifys investeringer giver massivt underskud

Den svenske streamingtjeneste for musik tabte sidste år næsten 1,3 mia. kr.

Foto: PR/Spotify

Musiktjenesten Spotify vokser uden at tjene penge. Det er konklusionen, selv om virksomheden har haft indtægter på over to mia. dollar sidste år.

I alt har virksomheden røde tal på bundlinjen for 1,28 mia. kr. for sidste år. Det viser årsresultatet fra holdingselskabet Spotify Technologies.

Den svenske streamingtjeneste blev grundlagt i 2008, og siden har den været en af frontløberne i musikbranchens overgang til streaming. Alligevel har Spotify aldrig skabt overskud på bundlinjen.

Sidste år var ingen undtagelse. Igen viser regnskaberne store underskud for musiktjenesten, på trods af at Spotify har omkring 30 mio. betalende abonnenter.

Pengene vælter da også ind. Tjenesten har det seneste år øget sin omsætning med 80 pct. Det betyder, at den har tjent 1,95 mia. euro - eller rundt regnet 14,5 mia. kr.

Indtægterne fra annoncer blev næsten fordoblet fra året før, og ved årets udgang havde tjenesten 89 mio. aktive brugere mod 60 mio. året før.

Tror stadig på investeringsmodel

Når der alligevel ikke er overskud, skyldes det ifølge Spotify selv, at virksomheden prioriterer investeringer.

"Vi tror på, at vores model på sigt vil give profit. Vi tror på, at vi vil skabe store overskud, efterhånden som vi fortsætter vores udvidelse," oplyser Spotify i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Vi vil derfor fortsætte vores investeringer," står der videre.

Spotify har investeret i musikrettigheder og forsøgt at udvide sin kundegruppe ved at investere i videoindhold og lancere et samarbejde med kaffekæden Starbucks for at få nye kunder.

Spotify siger selv, at tjenesten kan tilbyde mere end 30 mio. sange til sine brugere, men den står også over for voksende modstand.

Både it-giganten Apple og rapperen Jay-Z har lanceret streamingtjenester, der er i direkte konkurrence med Spotify.

Desuden har prominente navne som Taylor Swift, Adele og Radiohead holdt store dele af deres musik uden for tjenesten. Det er primært sket som en protest mod, at tjenesten kan benyttes gratis.

Ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs