MediaWatch

Apples omsætning falder for første gang siden 2003

Efter 51 kvartaler med vækst har Apple for første gang siden 2003 præsenteret et fald i sin kvartalsomsætning.

Foto: PR/Apple

Apples imponerende omsætningskurve er omsider knækket. Efter 51 kvartaler i træk med vækst har teknologigiganten tirsdag aften dansk tid præsenteret et fald i sit seneste kvartalsoverskud for første gang siden 2003.

Således faldt overskuddet med 22,5 pct., skriver The Wall Street Journal.

Også salget af kerneproduktet iPhone faldt markant til 51,19 mio. Dermed nåede Apple lige akkurat ikke forventningen, der lå på 53 mio. solgte telefoner.

Til sammenligning blev der langet 74,8 mio. af Apples iPhones over disken i løbet af forrige kvartal.

Forventningerne til tirsdagens kvartalsregnskab var på forhånd skruet langt ned, men ikke langt nok, mener investeringsøkonom fra Nordnet Per Hansen.

"Negativerne er klart i overtal. Indtjeningen ligger fem pct. under det, man havde forventet, og aktiemarkedet kommer ikke til at tage godt imod det her," siger han.

"2003 markerede et vendepunkt for Apple, og det kan være svært at sætte sig tilbage til den tid. Apple er simpelthen blevet et offer for sin egen succes," siger han og uddyber:

"De har solgt så mange produkter, at de er blevet så store, at det, som det handler om nu, det er, hvor mange af de mennesker, der allerede har en iPhone, som er villige til at opgradere."

Ifølge nyhedsbureauet AFP er Apples nettoindtægt faldet fra 13,6 mia. dollar til 10,5 mia. dollar i det seneste kvartalsregnskab.

Apple har været progressiv i forhold til bærbar teknologi med sit Apple Watch, ligesom virksomheden succesfuldt har bevæget sig ind på markedet for musiktjenester. Men Apples indtægt er fortsat i høj grad afhængig af salget af iPhones, skriver AFP.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs