MediaWatch

En milliard mennesker bruger nu Googles browser på mobilen

En stærk amerikansk dollar og tab i forbindelse med fremtidsprojekter trækker ned i Googles regnskab.

Foto: PR/Google

Det går egentlig ganske glimrende for Google, men en stærk amerikansk dollar og tab i forbindelse med science fiction-agtige projekter gør, at det på bundlinjen ikke ser så godt ud som ventet.

Sådan udlægger CNN Money teksten i Alphabets kvartalsregnskab. Alphabet er firmaet bag internetgiganten Google.

En af de positive nyheder er, at flere end en milliard mennesker nu jævnligt benytter sig af Googles internetbrowser, Chrome, på deres mobiltelefon.

I første kvartal steg Alphabets samlede omsætning 17 procent til 20,3 milliarder dollar. Men havde det ikke været for en styrkelse af dollaren, ville salget have været over en milliard dollar større, og væksten ville så være endt på 23 procent.

Årsagen er, at selskabet får en ringere vekselkurs, når det skal hente penge hjem fra indtjening uden for USA.

Samtidig har Alphabet også tabt større summer på sine investeringer i såkaldte moon shots, der er initiativer, som fremover forhåbentlig kan generere overskud, men hvor det typisk kræver en del forskning for at blive til virkelighed. Under denne afdeling hører blandt andet selskabets projekt med førerløse biler.

I alt endte Alphabet med et overskud på 4,2 milliarder dollar i årets første kvartal - en fremgang fra 3,5 milliarder dollar i samme periode sidste år.

I den såkaldte efterhandel på det amerikanske marked falder Alphabet-aktien seks procent.

Googles moderselskab er verdens næststørste børsnoterede selskab baseret på en markedsværdi på omkring 520 milliarder dollar. Kun Apple overgår Alphabet.

Google går i kødet på tv-reklamer

Vestager åbner ny front i krigen mod Google

Google sender 80 milliarder kroner i skattely i Bermuda 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs