MediaWatch

Skandinaviske bureauer på vej med skrivende robotter

Nyhedsbureauer i både Norge og Sverige er tæt på at sætte nyhedsrobotter i arbejde.

Foto: Carsten Andreasen

Det svenske nyhedsbureau TT og det norske ditto NTB vil inden længe sende nyhedsrobotter på arbejde. Det skriver Dagens Media og Journalisten.no.

Svenske TT satser på at have sin robot klar inden sommer, og tidshorisonten for norske NTB er nogenlunde den samme. NTB's robot skal i første omgang skrive om norsk fodbold baseret på data om kampen og et bagkatalog af data, der rækker tilbage til 1949.

"Den kunstige intelligens ligger i at finde ud af, hvad der er vigtigst og ikke bare opliste en masse data," siger Helen Vogt, projektleder hos NTB, om robotten til Journalisten.no.

NTB sender altså snart robotten på arbejde, men i testfasen har der været flere børnesygdomme. Eksempelvis er en dommer blevet krediteret som målscorer, og en spiller, der scorede et selvmål, blev udråbt til at være matchvinder.

Herhjemme præsenterede Ritzau sidste år Autoflash, som blandt andet fokuserer på regnskabshistorier.

I Sverige er en robot allerede i fuld gang med skriverierne for Mittmedia. Det skrev blandt andet Resume om, da robotten blev introduceret sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs