MediaWatch

Ritzau på vej med robotskribent

Computerprogram skal levere korte erhvervsnyheder om regnskaber til Ritzau Finans fra august 2015.

Ritzau forventer at være klar med robotskribenten Autoflash til august 2015.

Nyheder på brøkdele af sekunder - Danmarks største nyhedsbureau Ritzau er ved at være klar med landets første robotskribent.

Bureauet udvikler på computerprogrammet Autoflash, der skal levere lynhurtige opdateringer på nøgletal fra store virksomheders regnskaber og bringes hos Ritzau Finans, der benyttes af en lang række medier i Danmark.

Over for mediebloggen Limboland har Ritzaus Finans' direktør forklaret, at han forventer, at Autoflash er klar til at skrive historier fra august 2015. Men robotten kommer ikke til at erstatte fysiske skribenter lige foreløbig, har han forklaret til fagbladet Journalisten:

"Det her er ikke en spareøvelse," har Søren Funch udtalt.

Til gengæld er Autoflash en øvelse i at kunne levere nyheder så hurtigt som muligt, da det kan være afgørende for handlen med for eksempel aktier at få indsigt i nøgletal, hurtigere end en journalist kan levere dem, lyder det fra direktøren.

12.000 regnskaber årligt

Robotten består af et værktøj, der kan analyse store mængder tekst på brøkdele af sekunder og sortere efter særlige ord, der kan trækkes ud og danne udgangspunkt for en meddelelse om de vigtigste tal fra virksomheders nyeste regnskaber.

Robotter er allerede leverandører af flere millioner artikler årlig i USA, hvor de blandt andet står for at producere automatiserede nyheder på baggrund af sportsresultater og regnskaber i finansverdenen til medier som Yahoo og Associated Press.

AP bruger for eksempel programmet Wordsmith. Før købet af programmet havde bureauet ressourcer til at dække 300 kvartalsregnskaber, men i dag kan AP dække 3000 kvartalsregnskaber, svarende til 12.000 regnskaber årligt, skriver Limboland.

Selvsamme Wordsmith har senest været genstand for en test af den amerikanske radiostation NPR, der har sat en af sine journalister til at konkurrere mod robotten på både tid og kvalitet for leveringen af en artikel om et regnskab.

Man kan læse om resultatet af konkurrencen herunder:

Journalist mod robot: Gæt, hvem der vinder... 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs