MediaWatch

Kendis-medie skal betale 750 millioner i erstatning

Et amerikansk kendis-medie skal betale trekvart milliard kroner i erstatning for at offentliggøre en sex-video med tidligere wrestler. Dommen er anket.

Terry Bollea, også kendt som Hulk Hogan, taler med sine advokater under retssagen. | Foto: Dirk Shadd/AP/Polfoto

Det amerikanske kendis-medie Gawker Media skal betale en erstatning på hele 115 mio. dollar, svarende til 760 mio. kr., for at have krænket den tidligere wrestler Hulk Hogans privatliv. Det skriver The Guardian.

Dommen blev afsagt i retten i St. Petersburg i Florida, hvor sagen har kørt i to uger. 

Hulk Hogan, hvis borgerlige navn er Terry Bollea, havde lagt sag an mod Gawker, fordi mediet har publiceret en video, hvor han har sex med en kvinde. Ifølge den tidligere wrestlers advokater har videoen bl.a. krænket Terry Bolleas privatliv og skadet hans renommé.

"Vi er ualmindeligt glade for dommen. Vi mener, at den repræsenterer et budskab om befolkningens afsky over for invasionen i privatlivet forklædt som journalistik," siger en talsmand for Terry Bolleas juridiske hold ifølge The Guardian.

Derimod er Gawker langt fra tilfredse med retssagen og udfaldet og vil nu anke dommen.

"I betragtning af at afgørende beviser og de vigtigste vidner begge har været tilbageholdt fra denne retssag på forkert vis, vidste vi alle, at en appelret bliver nødt til at løse denne sag," udtaler Gawkers stifter, Nick Denton, i en meddelelse.

Skal stille kaution

Ifølge The Guardian har Gawker ikke de mange millioner kroner til at betale erstatningen, og derfor har flere spekuleret i, om sagen kan få fatale konsekvenser for mediet. Ydermere skal Gawker ifølge loven i Florida stille kaution for beløbet i tilfælde af en appelsag.

Gawker valgte allerede i januar at sælge en minoritetsandel af selskabet til investeringsfonden Columbus Nova Technology Partners for at stå rustet til et eventuelt erstatningskrav i sagen.

Men det er ikke kun Gawkers fremtid, der kan ændres af dommen. The Guardian skriver, at dommen kan få konsekvenser for, hvordan medier i fremtiden dækker kendissers privatliv. Terry Bolleas advokater argumenterede under retssagen for, at Gawkers stifter Nick Denton havde "leget gud over Bolleas ret til privatliv", og at mediet ikke havde vist "almindelig anstændighed" ved ikke at kontakte Terry Bollea, inden videoen blev publiceret.

Omvendt lød det fra Gawkers advokater, at mediet var i sine legitime ret til at offentliggøre videoen, fordi den forhenværende wrestler tidligere har talt åbent om sit sexliv i bl.a. i et landsdækkende radioprogram. Samtidig mener Gawkers advokater, at dommen kan skade pressefriheden i almindelighed.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs