MediaWatch

Apple News udvider tilbuddet til medierne

Bedre mulighed for at skræddersy egne sider skal få flere nyhedsmedier om bord på nyhedstjenesten Apple News.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Da Apple i sommer lancerede sin nyhedstjeneste Apple News, var muligheden for at udgive historier på dedikerede sider forbeholdt en række store udgivere som New York Times, The Atlantic og Wired.

Nu åbner Apple platformen op og giver alle udgivere i alle størrelser mulighed for oprette deres egne, skræddersyede sider på Apple News. Det skriver Wired.

Dermed får medierne mulighed for at designe deres indhold på Apple News og give brugerne en læseoplevelse, der er tilpasset af medierne selv.

Skiftet sker ifølge Wired, fordi Apple ønsker at tiltrække flere og mindre udgivere for at sikre, at brugerne af News-tjenesten har et bredere udvalg af indhold at vælge imellem.

Samtidig vil Apple give udgiverne bedre mulighed for at følge brugerdata på nyhedstjenesten. En række medier har ifølge Digiday kritiseret techselskabet for at være lukket omkring data. Fremover vil de få adgang at følge historiernes læsertal med et nyt analyseværktøj.

Danske læsere må indtil videre kigge langt efter Apple News. Tjenesten er foreløbig kun tilgængelig i USA, Storbritannien og Australien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs