MediaWatch

Apple News udvider tilbuddet til medierne

Bedre mulighed for at skræddersy egne sider skal få flere nyhedsmedier om bord på nyhedstjenesten Apple News.

Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Da Apple i sommer lancerede sin nyhedstjeneste Apple News, var muligheden for at udgive historier på dedikerede sider forbeholdt en række store udgivere som New York Times, The Atlantic og Wired.

Nu åbner Apple platformen op og giver alle udgivere i alle størrelser mulighed for oprette deres egne, skræddersyede sider på Apple News. Det skriver Wired.

Dermed får medierne mulighed for at designe deres indhold på Apple News og give brugerne en læseoplevelse, der er tilpasset af medierne selv.

Skiftet sker ifølge Wired, fordi Apple ønsker at tiltrække flere og mindre udgivere for at sikre, at brugerne af News-tjenesten har et bredere udvalg af indhold at vælge imellem.

Samtidig vil Apple give udgiverne bedre mulighed for at følge brugerdata på nyhedstjenesten. En række medier har ifølge Digiday kritiseret techselskabet for at være lukket omkring data. Fremover vil de få adgang at følge historiernes læsertal med et nyt analyseværktøj.

Danske læsere må indtil videre kigge langt efter Apple News. Tjenesten er foreløbig kun tilgængelig i USA, Storbritannien og Australien.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere