MediaWatch

Schibsteds milliardhandel kommer under skarpere lup

De svenske konkurrencemyndigheder har besluttet, at købet af svensk boligsite kræver yderligere undersøgelser.

I slutningen af 2015 blev den norske mediekoncern Schibsted enig med de fire tidligere ejere af det svenske boligsite Hemnet om en handel til 1,5 mia. svenske kr, svarende til 1,2 mia. kr.

Men før Hemnet bliver Schibsteds, skal handlen godkendes af de svenske konkurrencemyndigheder. I februar modtog myndighederne en anmeldelse af handlen, og nu har de besluttet, at handlen skal under skarpere lup, skriver Dagens Industri.

"Vi har haft ganske omfattende markedskontakter, og der er der kommet en del negative synspunkter frem. Det gør, at vi må kigge nærmere på det," siger Per Karlson, chefjurist i svenske Konkurrensverket, til Dagens Industri.

Ifølge det svenske medie Breakit er en af forklaringerne på, at handlen skal granskes yderligere, at Schibsted i forvejen ejer Blocket Bostad, et andet svenske rubrikmarked.

Ifølge Breakit har Schibsted dog planer om at sælge Blocket Bostad, fordi Schibsted er klar over, at det kan stå i vejen for godkendelsen af Hemnet-handlen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs