MediaWatch

Schibsted gennemfører svensk milliardopkøb

Efter et længere tilløb skulle det nu være sikkert og vist, at Schibsted køber svensk boligsite. Prisen løber op i omkring 1 mia. kr.

Schibsted køber 80 pct. af det svenske ejendomssite Hemnet. Det oplyser Schibsted i en fondsbørsmeddelelse.

Det svenske site var tidligere ejet af fire forskellige parter. To af dem sælger alle deres aktier, mens Mäklarsamfundet og Fastighetsmäklarförbundet begge beholder 10 pct. af aktierne i Hemnet. Det efterlader altså Schibsted med 80 pct. af aktierne.

Handlen værdiansætter ifølge Fondsbørsmeddelelsen Hemnet til 1,5 mia. svenske kr., svarende til 1,2 mia. kr. Schibsteds 80 pct. af selskabet har således en værdi lige under 1 mia. kr.

Parterne mangler endnu at få de svenske konkurrencemyndigheders velsignelse, før handlen kan blive endelig. I meddelelsen skriver Schibsted, at man forventer, at handlen går igennem i første halvdel af 2016.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs