MediaWatch

BT kigger på høstning af brugerdata i avis-app

Flere mediers nyhedsapp's sender data om brugerne videre til tredjeparts tjenester. BT, der har flest tilknyttet, vil nu tjekke om alle tredjeparter skal have adgang.

Foto: Erik Refner/BT

Chartbeat, Smartyads og Tradedoubler er nogle af de digitale tjenester, der kigger med over skulderen, når brugerne tjekker en nyhedsapp fra flere af de store medier, skriver journalisten.dk.

Ifølge en stikprøve, som journalistisk lektor ved SDU, Filip Wallberg har lavet, topper BT listen med 37 tilknyttede tjenester blandt de 10 medie-apps, Filip Wallberg har tjekket. Næstflest havde Børsens app, mens Radio24syv ligger i bunden og ikke kalder nogen tredjeparts-tjenester.

De tilknyttede tjenesterne bruges til at høste data om trafik og brugeradfærd, der kommercielt f.eks. kan bruges til at tilbyde annoncører at nå relevante målgrupper. Brugen er ikke ulovlig, så længe kravene, der stilles til persondatasikkerhed om bl.a. anonymitet, overholdes.  

Digital chef for BT, Kevin Walsh, siger til journalisten.dk, at selvom 37 ser "lidt voldsomt" ud, så overholdes kravene.

"Vi er overbevist om, at det, vi gør, og dem, vi arbejder sammen med, er i orden. Jeres undersøgelse rammer et punkt, der er meget oppe i tiden. Det er noget, mange medier kigger på, fordi der er mange aftaler på kryds og tværs," siger Kevin Walsh til journalisten.dk og uddyber, at BT i sidste måned gik i gang med at gennemgå antallet af tilknyttede tjenester for at undersøge, om alle har relevans.

"Vi er interesseret i at undersøge, om det hele er relevant," siger han.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs