MediaWatch

Streamingtjenester dominerer prisuddeling

Amazon har fastslået sin position som tv-producent på rekordtid og vandt i nat prestigefuld tv-pris. Det understreger streamingtjenesternes position som tv-verdenens nye magtcentre.

Foto: Ted S. Warren/AP/POLFOTO/arkiv

Søndag aften løb tv-serien ”Mozart in the Jungle” med en Golden Globe-pris for bedste tv-serie i komedie-genren. Serien, som herhjemme kan ses på Viaplay, handler om en gruppe musikere i et symfoniorkester i New York og bliver produceret af Amazon. Det er andet år i træk, at en tv-serie fra den amerikanske internetvirksomhed løber med prisen. Sidste år var det serien ”Transparent”, som vandt samme kategori ved Golden Globe-uddelingerne.

Ifølge amerikanske Techcrunch viser det magtskiftet, der har fundet sted de seneste år, hvor streamingtjenester har sat dagsordenen på tv-markedet.

Amazon begyndte først at producere tv-serier i 2013, men har allerede slået sit navn fast med flere priser. Det samme har konkurrenterne Netflix og HBO, som begge også har vundet adskillige statuetter for sine originale tv-serier.

Ved søndagens Globe Globe-uddeling kunne Netflix, der var nomineret otte gange for sine tv-serier, som den første streamingtjeneste også bryste sig af en nominering i en film-kategori. Skuespilleren Idriss Elba var nomineret for bedste birolle i filmen ”Beast of No Nation”, men han måtte se Sylvester Stallone løbe med statuetten for sin rolle som Rocky Balboa i ”Creed”.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs