MediaWatch

Streamingtjenester dominerer prisuddeling

Amazon har fastslået sin position som tv-producent på rekordtid og vandt i nat prestigefuld tv-pris. Det understreger streamingtjenesternes position som tv-verdenens nye magtcentre.

Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv
Foto: Ted S. Warren/AP/POLFOTO/arkiv

Søndag aften løb tv-serien ”Mozart in the Jungle” med en Golden Globe-pris for bedste tv-serie i komedie-genren. Serien, som herhjemme kan ses på Viaplay, handler om en gruppe musikere i et symfoniorkester i New York og bliver produceret af Amazon. Det er andet år i træk, at en tv-serie fra den amerikanske internetvirksomhed løber med prisen. Sidste år var det serien ”Transparent”, som vandt samme kategori ved Golden Globe-uddelingerne.

Ifølge amerikanske Techcrunch viser det magtskiftet, der har fundet sted de seneste år, hvor streamingtjenester har sat dagsordenen på tv-markedet.

Amazon begyndte først at producere tv-serier i 2013, men har allerede slået sit navn fast med flere priser. Det samme har konkurrenterne Netflix og HBO, som begge også har vundet adskillige statuetter for sine originale tv-serier.

Ved søndagens Globe Globe-uddeling kunne Netflix, der var nomineret otte gange for sine tv-serier, som den første streamingtjeneste også bryste sig af en nominering i en film-kategori. Skuespilleren Idriss Elba var nomineret for bedste birolle i filmen ”Beast of No Nation”, men han måtte se Sylvester Stallone løbe med statuetten for sin rolle som Rocky Balboa i ”Creed”.

Forsiden lige nu

MTG sælger tv-forretning i Bulgarien

TV3-ejeren siger farvel til tv-markedet uden for Norden med frasalg af bulgarsk tv-forretning. Salget sker til en pris, der er næsten fire gange lavere, end da MTG købte selskabet i 2008.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere