MediaWatch

Spotify sagsøges for 1 milliard kroner

Streamingtjenesten har overtrådt ophavsrettigheder og undladt at betale kunstnere, lyder det i et sagsanlæg, der kan koste op til 150 mio. dollar.

Det var nok ikke den forsinkede julegave, som Spotify havde drømt om at modtage, men 28. december blev den svenske streamingtjenesten genstand for et sagsanlæg på 150 mio. dollar (1 mia. kr.) ved en domstol i Californien. Det skriver det amerikanske medie Billboard.

Bag sagsanlægget står musikeren og rettighedsaktivisten David Lowery. Spotify anklages for bevidst at have ulovligt distribueret musik til 75 mio. brugere uden at være i besiddelse af de korrekte rettigheder.

Streamingtjenesten er i forvejen i forhandlinger med organisationen National Music Publishers Association omkring brug af musik, som ikke har været korrekt licenseret. Ifølge Billboard har Spotify afsat et beløb på 17-25 mio. dollar (117-172 mio. kr.) til royalties for denne musik.

”Vi er fast besluttet på at betale sangskrivere og pladeselskaber hver en krone. Desværre er, især i USA, de nødvendige data, der kan bekræfte de relevante rettighedshavere, ofte forkerte, ufuldstændige eller mangler. Når rettighedshavere ikke umiddelbart fremgår, afsætter vi de royalties, vi skylder, indtil vi er i stand til at bekræfte deres identitet," siger Spotifys globale chef for kommunikation og public policy, Jonathan Prince, til Billboard.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere