MediaWatch

Schibsted slækker på krav til svensk boligsite

Modsat tidligere meldinger vil norske Schibsted ikke betinge sig fuldt ejerskab, hvis milliardhandel med svensk boligsite skal blive til noget.

Den norske koncern Schibsted er tæt på at købe det svenske boligsite Hemnet. I sidste uge lagde Schibsted et bud på 1,5 mia. svenske kr., svarende til 1,2 mia. kr., for alle aktierne i den svenske virksomhed.

Nu forlyder det imidlertid, at Schibsted vil stille sig tilfreds med en ejerandel, der er mindre end 100 pct. Det skriver Dagens Media.

Det er den ene af de to nuværende ejere, Mäklarsamfundet, som i dag ejer 25 pct. af Hemnet, som ønsker at fortsætte med en ejerandel på 10 pct. Og det vil Schibsted altså godt gå med til.

"Under er vi kommet frem til, at dette er en god løsning. Vi synes, det er positivt, at vi får et langsigtet partnerskab med mæglerbranchen," siger Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal til Dagens Media.

Der har været kamp om at få lov til at købe Hemnet. Medieaktører som Bonnier og kapitalfonde som EQT og Nordic Capital har ifølge forlydener været med i opløbet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs