MediaWatch

Schibsted slækker på krav til svensk boligsite

Modsat tidligere meldinger vil norske Schibsted ikke betinge sig fuldt ejerskab, hvis milliardhandel med svensk boligsite skal blive til noget.

Den norske koncern Schibsted er tæt på at købe det svenske boligsite Hemnet. I sidste uge lagde Schibsted et bud på 1,5 mia. svenske kr., svarende til 1,2 mia. kr., for alle aktierne i den svenske virksomhed.

Nu forlyder det imidlertid, at Schibsted vil stille sig tilfreds med en ejerandel, der er mindre end 100 pct. Det skriver Dagens Media.

Det er den ene af de to nuværende ejere, Mäklarsamfundet, som i dag ejer 25 pct. af Hemnet, som ønsker at fortsætte med en ejerandel på 10 pct. Og det vil Schibsted altså godt gå med til.

"Under er vi kommet frem til, at dette er en god løsning. Vi synes, det er positivt, at vi får et langsigtet partnerskab med mæglerbranchen," siger Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal til Dagens Media.

Der har været kamp om at få lov til at købe Hemnet. Medieaktører som Bonnier og kapitalfonde som EQT og Nordic Capital har ifølge forlydener været med i opløbet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs