Schibsted slækker på krav til svensk boligsite

Modsat tidligere meldinger vil norske Schibsted ikke betinge sig fuldt ejerskab, hvis milliardhandel med svensk boligsite skal blive til noget.

Den norske koncern Schibsted er tæt på at købe det svenske boligsite Hemnet. I sidste uge lagde Schibsted et bud på 1,5 mia. svenske kr., svarende til 1,2 mia. kr., for alle aktierne i den svenske virksomhed.

Nu forlyder det imidlertid, at Schibsted vil stille sig tilfreds med en ejerandel, der er mindre end 100 pct. Det skriver Dagens Media.

Det er den ene af de to nuværende ejere, Mäklarsamfundet, som i dag ejer 25 pct. af Hemnet, som ønsker at fortsætte med en ejerandel på 10 pct. Og det vil Schibsted altså godt gå med til.

"Under er vi kommet frem til, at dette er en god løsning. Vi synes, det er positivt, at vi får et langsigtet partnerskab med mæglerbranchen," siger Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal til Dagens Media.

Der har været kamp om at få lov til at købe Hemnet. Medieaktører som Bonnier og kapitalfonde som EQT og Nordic Capital har ifølge forlydener været med i opløbet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også