MediaWatch

Domstol: Ok at give adgang til pirat-hjemmeside

En svensk domstol har afgjort, at internetudbyder ikke er tvunget til at blokere for pirat-hjemmeside. Det puster nyt liv i Pirate Bay.

En stribe film- og musikselskaber som Nordisk Film, Sony Music og Warner måtte finde sig i at stå på tabernes side, da en svensk domstol i sidste uge afgjorde en langvarig juridisk tvist. Vinderen var den svenske internetudbyder Bredbandsbolaget. Det skriver DR.

Rettighedshaverne havde krævet af internetudbyderen skulle spærre for adgangen til hjemmesiden The Pirate Bay. Her kan brugere søge efter såkaldt torrents, som bruges til at downloade materiale i form af film og musik – uden at betale til rettighedshaverne.

I fredags afgjorde en enig Stockholms Tingsrätt sagen, hvor indehaverne af rettighederne altså måtte affinde sig med, at deres krav blev afvist.

Tidligere på året lukkede piratfilmstjenesten Popcorn Time ned, efter den længe havde været et smertensbarn for film- og tvrettighedshavere. Det varede dog ikke længe før, at dens efterfølgere var klar til at tage over som leverandør af ulovlige filmstreaminger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs