MediaWatch

Domstol: Ok at give adgang til pirat-hjemmeside

En svensk domstol har afgjort, at internetudbyder ikke er tvunget til at blokere for pirat-hjemmeside. Det puster nyt liv i Pirate Bay.

En stribe film- og musikselskaber som Nordisk Film, Sony Music og Warner måtte finde sig i at stå på tabernes side, da en svensk domstol i sidste uge afgjorde en langvarig juridisk tvist. Vinderen var den svenske internetudbyder Bredbandsbolaget. Det skriver DR.

Rettighedshaverne havde krævet af internetudbyderen skulle spærre for adgangen til hjemmesiden The Pirate Bay. Her kan brugere søge efter såkaldt torrents, som bruges til at downloade materiale i form af film og musik – uden at betale til rettighedshaverne.

I fredags afgjorde en enig Stockholms Tingsrätt sagen, hvor indehaverne af rettighederne altså måtte affinde sig med, at deres krav blev afvist.

Tidligere på året lukkede piratfilmstjenesten Popcorn Time ned, efter den længe havde været et smertensbarn for film- og tvrettighedshavere. Det varede dog ikke længe før, at dens efterfølgere var klar til at tage over som leverandør af ulovlige filmstreaminger.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere