MediaWatch

Domstol: Ok at give adgang til pirat-hjemmeside

En svensk domstol har afgjort, at internetudbyder ikke er tvunget til at blokere for pirat-hjemmeside. Det puster nyt liv i Pirate Bay.

En stribe film- og musikselskaber som Nordisk Film, Sony Music og Warner måtte finde sig i at stå på tabernes side, da en svensk domstol i sidste uge afgjorde en langvarig juridisk tvist. Vinderen var den svenske internetudbyder Bredbandsbolaget. Det skriver DR.

Rettighedshaverne havde krævet af internetudbyderen skulle spærre for adgangen til hjemmesiden The Pirate Bay. Her kan brugere søge efter såkaldt torrents, som bruges til at downloade materiale i form af film og musik – uden at betale til rettighedshaverne.

I fredags afgjorde en enig Stockholms Tingsrätt sagen, hvor indehaverne af rettighederne altså måtte affinde sig med, at deres krav blev afvist.

Tidligere på året lukkede piratfilmstjenesten Popcorn Time ned, efter den længe havde været et smertensbarn for film- og tvrettighedshavere. Det varede dog ikke længe før, at dens efterfølgere var klar til at tage over som leverandør af ulovlige filmstreaminger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs