MediaWatch

Hver 5. video begynder af sig selv på Aftonbladet TV

19 pct. af webtv-visningerne afspilles automatisk, når brugerne klikker sig ind på Aftonbladets hjemmeside.

Aftonbladet er blandt de Sveriges mest populære sites, når det kommer til at se webtv. Hidtil har tabloidavisen afvist at fortælle omverdenen, hvor mange af visningerne, der kommer fra såkaldte autostarter, hvor tv-indslaget begynder af sig selv, når brugerne har klikket sig ind på en af avisen sider på nettet.

Nu afslører Aftonbladets udgiver, Jan Helin, at det drejer sig om 19 pct. webtv-visningerne. Det skriver Dagens Media.

Ifølge Jan Helin benytter Aftonbladet kun autostarter på desktopvisninger og kun på links, hvor det tydeligt fremgår, at der er tale om tv-indslag. Han mener derfor ikke, at der er tale om en autostart på samme måde, som når videoer automatisk bliver afspillet på Facebook.

”En ægte autostart er sådan en, som for eksempel Facebook benytter lige nu – en streamingstart som begynder automatisk, når du bare scroller igennem dit nyhedsfeed,” skriver han på sin blog ifølge Dagens Media.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs