MediaWatch

Facebook lancerer ny nyhedsapp

Som ventet er en ny app fra Facebook sendt på markedet. I første omgang er den kun tilgængelig i USA.

Foto: PR, Facebook

Notify er navnet på den nyhedsapp, som Facebook lancerede i går. Det oplyser det amerikanske selskab på sin hjemmeside.

Det er langt fra noget chok, at app'en ser dagens lys. Rygterne har svirret i længere tid, og i sidste uge kom der flere detaljer frem, så som hvilke medier der er med på vognen. Det drejer sig bl.a. om Washington Post, Vogue og CNN.

Notify fungerer sådan, at man som bruger tilkendegiver, hvilke emner og medier man ønsker at følge. Derefter får brugerne så en notifikation, når der sker nyt på de givne områder.

App'en er i første omgang kun lanceret i USA.

Flere iagttagere peger på, at den nye Notify-app kan tænkes at skulle konkurrere med Twitter om de hurtige nyhedsopdateringer og notifikationer.

Facebook er generelt særdeles aktiv på nyhedsområdet i øjeblikket. Også tjenesten Instant Articles er højaktuel. Senest har Aftonbladet i Sverige fortalt, at en aftale om at blive en del af tjenesten kan være nært forestående. Også danske medier har ifølge Facebook vist interesse.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs