MediaWatch

S: Login til dr.dk vil give mere bøvl

Socialdemokraterne støtter ikke tankerne om en login-løsning til dr.dk og opfordrer samtidig til samarbejde mellem landets medier.

Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen mener, at det er en dårlig ide at kræve login til dr.kd. Det skriver han i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Forslaget er kommet fra Danske Medier, der finder det fornuftigt, at licensbetalerne ved at indtaste sit licens får det gjort mere klart, at de betale for en ydelse gennem licensen. Men den køber Mogens Jensen ikke.

"Forslaget, om at man skal logge ind med licensnummer, hver gang man vil se DR’s indhold, (vil) bare betyde flere barrierer og mere bøvl for de 97 pct. af danskerne, som betaler licens. I alle andre sammenhænge taler vi om at fjerne bøvl og bureaukrati, men Danske Medier vil åbenbart i den stik modsatte retning. Det er ikke til fordel for danskerne," skriver Mogens Jensen i debatindlægget.

Han mener, at den mediernes virkelige udfordring kommer fra store internationale spillere som Google og Facebook. Mogens Jensen opfordrer til, at private medier samarbejder med public service-medierne om at tackle den udfordring.

Det får ham til at udtrykke skuffelse over Stig Ørskov, adm. direktør for JP/Politikens Hus, som for nylig i en kronik i Børsen afviste samarbejde med DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs