MediaWatch

MTG sælger russisk hovedpine

Den svenske mediekoncern kommer ud af russiske kvaler og har solgt sin andel i tv-stationen CTC Media - få måneder før deadline.

Foto: Misha Japaridze/AP/Polfoto/Arkiv

MTG Russia har solgt sin ejerandel på 38 pct. af det russiske medieselskab CTC Media. Det oplyser CTC Media i en meddelelse.

Køberen er UTH Russia, der i juni lagde et bud ind på MTG's aktier, og som i alt har sat sig på 75 pct. af CTC Media. Prisen for den ejerandel er 200 mio. dollar, svarende 1,3 mia. kr. Prisen svarer til det, der tidligere er meldt ud om buddet fra UTH Russia.

Medie: TV3-ejer vil sælge Viasat i Rusland

Ifølge en meddelelse fra MTG anser den svenske mediekoncern nu ejerandelen i CTC Media for at være en ophørende aktivitet.

Salget af ejerandelen på 38 pct. i CTC Media er blevet aktuel, efter en ny russisk lov er blevet vedtaget. Den træder i kraft 1. januar 2016 og betyder, at udenlandske selskaber ikke må eje over 20 pct. af et russisk medievirksomhed.

Aktien sendes op

Nyheden bliver vel modtaget af de svenske investorer, der sender MTG-aktien op med over 4 pct.

Den russiske medielov blev vedtaget i efteråret 2014, og i juli kom den første melding om, at MTG havde modtaget et bud på sin ejerandel i CTC Media. Det var netop buddet fra UTH Russia på 200 mio. dollar for en ejerandel på 75 pct., som altså i dag er blevet endelig.

"Salgsaftalen vil gøre ledelsen i stand til at fokusere på forretningen, når nu selskabet handler i overensstemmelse med massemedieloven. Vi opererer i et meget udfordrende marked, men jeg er sikker på, at vi som en del UTH Russia vil forblive stærkt positioneret til at bygge videre på vores historiske bedrifter, mens vi fortsætter med at sætte nye standarder for medieunderholdning i Rusland og Kazakhstan," siger adm. direktør i CTC Media, Yuliana Slashcheva, i meddelelsen.

Pengene fra aktiesalget kommer i et vist omfang til at flyde tilbage til aktionærerne. Gevinsten for aktionærerne vil ifølge meddelelsen fra CTC Media procentuelt være i den lave tociftede ende i forhold til CTC Media-aktiens lukkekurs i går på 1,89 dollar.

UTH Russia er et resultat af en fusion mellem to medieselskaber i 2009. Selskabet står bl.a. bag Disney Channel i Rusland.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs