MediaWatch

Medie: "Serial"-skabere arbejder på podcast om krigsfange

Anonyme kilder fortæller til det amerikanske magasin Maxim, at næste sæson af podcasten "Serial" kommer til at handle om tidligere krigsfange.

"Serial" såede tvivl om en gammel drabssag. | Foto: Patrick Semansky/AP/Polfoto/Arkiv

Fans af podcasten "Serial" om et drab på en high school-elev i Baltimore i 1999 kan godt begynde at glæde sig.

I hvert fald fortæller flere anonyme kilder til det amerikanske magasin Maxim, at en af to kommende sæsoner af den populære podcast kommer til at handle om en sag om Bowe Bergdahl, en amerikansk soldat, som forsvandt fra sin post i det østlige Afghanistan under mystiske omstændigheder i 2009.

De anonyme kilder, som efter sigende har gjort tjeneste med Bowe Bergdahl, fortæller, at de er blevet interviewet af "Serial"-vært Sara Koenig, mens hun også er blevet spottet under en høring af Bergdahls sag, hvor det skulle afgøres, om han skal for en krigsret.

Bergdahl blev taget til fange af Haqqani-netværket, en guerilla-gruppe med tilknytning til Taliban, indtil han i 2014 blev frigivet til gengæld for fem Guantanamo-fanger. Bergdahl påstår, at han blev kidnappet efter bevidst at have forladt sin post for at skabe opmærksomhed om problematiske forhold i hans enhed. Det stred imod forklaringer fra flere soldater, som han gjorde tjeneste med, og han blev til sidst sigtet for desertion.

Production manager på "Serial" og søsterprogrammet "This American Life", Emily Condon, vil ikke kommentere på spekulationerne over for Maxim, men hun bekræfter, at folkene arbejder på anden og tredje sæson af "Serial" samt andre podcast-projekter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs