MediaWatch

Zetland henter 8 mio. kr. fra private investorer

Mediet har været rundt med hatten i hånden og har rejst 8 mio. kr. i frisk kapital. Flere millioner skal komme til i fremtiden.

Lea Korsgaard og Hakon Mosbech, to af folkene bag Zetland. | Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

Zetland meldte i april ud, at mediet ville rejse 16 mio. kr. for at kunne opfylde sin ambition om at relancere sig selv som et nichemedie med et dagligt nyhedsudbud.

Meldingen kom, efter Zetland havde sikret sig 350.000 kr. i innovationsstøtte. Og i juli kunne Zetland meddele, at en crowdfunding-kampagne havde resulteret i over 500.000 kr.

Mediet tager nu yderligere et skridt mod det samlede beløb. Zetland har nemlig rejst 8 mio. kr. fra private investorer, skriver Zetland på sin hjemmeside.

Jagter mere kapital

Den ledende af de nye investorer hedder Ditlev Bredahl.

"Han er 42 år og sådan en iværksætter, der befinder sig i et nyt land, hver anden gang man ringer til ham. Han bor i London og er CEO for OnApp, som hjælper andre virksomheder med cloud-teknologi (det har ikke noget med skyer at gøre). Det er ikke det første firma, Ditlev har haft succes med," skriver Zetland om den nye investor.

De øvrige investorer er Annemette Færch, der er formand for Færchfonden, og Ebbe Knudsen, der bl.a. var med til at vende en truende konkurs i gulvvarmefirmaet Devi A/S, der siden blev solgt til Danfoss.

Jagten efter kapital slutter ikke her. Zetland er i gang med at rejse yderligere 6 mio. kr. i mediestøtte og fra private fonde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs