MediaWatch

Koda laver to-årig aftale med Apple Music

Apple har indgået en aftale med Koda om betalingen for de musikalske bidrag til den nye streamingtjeneste "Apple Music".

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

De kommende to år er der klarhed over, hvordan "Apple Music" skal betale for danske musikeres musik på streamingtjenesten. Det oplyser Koda i en pressemeddelelse.

De første tre måneder kan nye kunder bruge "Apple Music" gratis, men også i den periode kan musikerne se frem til at få betaling for at stille deres musik til rådighed på den nye platform.

"Vi er rigtig godt tilfredse med resultatet af den seneste tids forhandlinger med Apple og den aftale, der nu er indgået. Dels har Apple Music både potentialet og musklerne til at blive en tung spiller på markedet, og dermed en vigtig distributionskanal for vores medlemmer. Dels er dét, at Apple har indvilget i at kompensere musikkens rettighedshavere i den gratis prøveperiode ikke bare godt for den konkrete aftale, men et vigtigt signal til hele branchen. Et signal om, at indhold ikke nødvendigvis er gratis, fordi man som et led i sin forretningsstrategi vælger at forære det væk," siger Kodas direktør, Anders Lassen, i pressemeddelelsen.

Aftalen mellem Apple og Koda gælder i to år.

Apples nye streamingtjeneste lanceres i dag. Den er tilgængelig i omkring 100 lande, heriblandt Danmark.

Det var oprindeligt planen, at Apple ikke ville betale musikerne for den gratis prøveperiode, men efter pres fra bl.a. popsangerinden Taylor Swift kom Apple på andre tanker.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs