MediaWatch

Koda laver to-årig aftale med Apple Music

Apple har indgået en aftale med Koda om betalingen for de musikalske bidrag til den nye streamingtjeneste "Apple Music".

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

De kommende to år er der klarhed over, hvordan "Apple Music" skal betale for danske musikeres musik på streamingtjenesten. Det oplyser Koda i en pressemeddelelse.

De første tre måneder kan nye kunder bruge "Apple Music" gratis, men også i den periode kan musikerne se frem til at få betaling for at stille deres musik til rådighed på den nye platform.

"Vi er rigtig godt tilfredse med resultatet af den seneste tids forhandlinger med Apple og den aftale, der nu er indgået. Dels har Apple Music både potentialet og musklerne til at blive en tung spiller på markedet, og dermed en vigtig distributionskanal for vores medlemmer. Dels er dét, at Apple har indvilget i at kompensere musikkens rettighedshavere i den gratis prøveperiode ikke bare godt for den konkrete aftale, men et vigtigt signal til hele branchen. Et signal om, at indhold ikke nødvendigvis er gratis, fordi man som et led i sin forretningsstrategi vælger at forære det væk," siger Kodas direktør, Anders Lassen, i pressemeddelelsen.

Aftalen mellem Apple og Koda gælder i to år.

Apples nye streamingtjeneste lanceres i dag. Den er tilgængelig i omkring 100 lande, heriblandt Danmark.

Det var oprindeligt planen, at Apple ikke ville betale musikerne for den gratis prøveperiode, men efter pres fra bl.a. popsangerinden Taylor Swift kom Apple på andre tanker.

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs