MediaWatch

Aktivistisk aktionær scorer 11 mia. kr. på Netflix

Berømt og frygtet aktivistisk aktionær har solgt sine sidste aktier i Netflix, og det har samlet set indbragt ham en formue.

Siden 2012 har den berygtede og ekstremt rige aktivistiske aktionær Carl Icahn tjent 11 mia. kr. på at investere i  streamingtjenesten Netflix. Det skriver Børsen med henvisning til beregninger foretaget af Bloomberg.

Siden børsnoteringen tilbage i 2012 er Netflix' aktiekurs ottedoblet, og Carl Icahn har løbende foretaget investeringer i selskabet. Nu har han solgt sine sidste aktier, som altså gør, at han samlet set har indkasseret 11 mia. kr. på det ejerskab.

"Solgte det sidste af Netflix i dag. Tror på, at Apple repræsenterer samme mulighed, som vi påpegede, Netflix gjorde, for flere år siden," skriver Carl Icahn på Twitter.

Carl Icahn har ifølge Børsen 53 mio. aktier i Apple, og de er med dagens kurs omkring 45 mia. kr. værd.

Carl Icahn er kendt som aktivistinvestorernes grand old man. Han opnåede et rygte som en skånselsløs aktivistinvestor efter en fjendtlig overtagelse af Trans World Airlines i 1985, hvor han efterfølgende frasolgte selskabet i bidder for at finansiere sit opkøb. Siden er han gået ind i et hav af selskaber inden for en meget bred vifte af brancher og er stort set altid gået ud igen med en solid profit.

I 2004 købte Carl Icahn en stor del af biotekselskabet Mylan, for at afværge et opkøb af King Pharmaceuticals, i 2007 begyndte han et opkøb af Biogen Idec, idag Biogen, med tanke om at opsplitte selskabet, mens han i 2013 som bestyrelsesmedlem i pharmaselskabet Forest Laboratories tvang adm. direktør Howard Solomon ud og dermed banede vejen for, at virksomheden kunne blive opkøbt af Actavis.

Mere fra MediaWatch

Meta truer med at fjerne nyheder fra Facebook

Et amerikansk lovforslag, der skal stille medier stærkere i forhandlinger om betaling for nyhedsindhold på platforme som Facebook, får det sociale medieselskab til igen at true med at fjerne nyhedsartikler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs