MediaWatch

EU-dom: Medier ansvarlige for ytringer på debatsider

En afgørelse fra menneskerettighedsdomstolen fastslår, at medier skal fjerne ulovlige ytringer fra brugere så snart, de bliver gjort opmærksomme på dem.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/arkiv

En ny afgørelse fra den europæiske menneskerettighedsdomstol slår fast, at medier kan gøres ansvarlige for indholdet i kommentarer på deres netsider, skriver Danske Medier.

Sagen stammer fra Estland, hvor en af Estlands største nyhedsportaler Delfi i 2006 offentliggjorde en artikel om et færgeselskabs ændrede ruteplaner. Artiklen affødte en heftig debat på portalen. Bla. blev der fremsat anonyme trusler mod ejeren af færgeselskabet. Først seks uger efter, at kommentarerne var skrevet og efter anmodning fra færgeselskabets advokat, fjernede Delfi dem.

En domstol i Estland gjorde i første omgang Delfi ansvarlig for ytringerne. Dommen blev efterfølgende stadfæstet af Højesteret i Estland, hvilket fik Delfi til at indbringe sagen for menneskerettighedsdomstolen. Ifølge Delfi var dommen en begrænsning i portalens ytringsfrihed.

Den nye afgørelse i den europæiske menneskerettighedsdomstol slår dog fast, at Delfi er ansvarlig for indholdet i kommentarerne. Af dommen fremgår det desuden, at medierne skal fjerne ulovlige ytringer fra brugere så snart, de bliver gjort opmærksomme på dem, skriver Danske Medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs