MediaWatch

Højesteret afgør sag om ære, ytringsfrihed og kold krig

Injuriesagen mod historiker Bent Jensen, der har beskyldt tidligere journalist ved Information Jørgen Dragsdahl for at have været KGB-agent, afgøres i dag.

Højesteret tager i dag stilling til striden mellem koldkrigshistoriker Bent Jensen og journalist Jørgen Dragsdahl, skriver Berlingske.

Sagen kom første gang for retten i Svendborg i 2010, hvor Bent Jensen blev dømt for æreskrænkelse efter at have beskyldt Jørgen Dragsdahl for at have været KGB-agent. Bent Jensen ankede dommen til landsretten, der omstødte den i 2013. Efterfølgende fik Jørgen Dragsdahl ja til at få sagen ført ved Højesteret, der altså fælder sin dom i dag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs