MediaWatch

Aller Media lancerer "magasin-Spotify"

Med den digitale magasin-buffet "pling" tager Aller Media første offensive skridt mod at opbygge en abonnementsforretning på nettet.

Foto: Aller Media

Aller Media lancerer sin egen all-you-can-eat platform "pling" for magasiner og ugeblade i Danmark. Det skriver huset i en pressemeddelelse.

Med ubegrænset adgang til knap 20 magasiner samt ugebladene Femina og Se og Hør tager koncernen første store skridt ind på det digitale abonnementmarked.

Dermed bliver Aller den første af de tre store magasinudgivere, der prøver den digitale magasinkiosk af på det danske marked.

”Med pling ønsker vi at imødekomme den moderne medieforbruger, der foretrækker et digitalt format, og som i forvejen streamer musik og tv. Vi ved fra vores forundersøgelser, at vi med pling får hjælp til at fastholde vores eksisterende læsere samtidigt med, at vi får mulighed for at tiltrække helt nye læsere, som ikke i forvejen læser magasiner og ugeblade på print. Det er vores klare forventning, at vi med pling kan øge det samlede læsertal på flere af vores udgivelser,” siger magasindirektør hos Aller Media, Charlotte Riparbelli i en pressemeddelelse.

Mediebrugere søger valgfrihed

Med pling vil Aller Media forsøge at tage føringen digitalt på det konkurrenceprægede magasinmarked, hvor de digitale indtægter stadig er meget små:

”Som et moderne mediehus tilpasser vi os løbende markedet, og vi kan se, at forbrugerne i stigende grad også efterspørger større valgfrihed på magasiner og ugeblade. Ved at lancere vores egen magasin-streamingtjeneste i Danmark, håber vi på at være helt i front på dette marked, når det for alvor begynder at vokse,” siger Charlotte Riparbelli og fortsætter:

”Pling er ikke en erstatning for vores printudgivelser, men et initiativ, der sikrer, at vi er tilstede på alle de platforme, som vores læsere benytter sig af. Udover at styrke vores digitale tilstedeværelse vil vi også bruge pling til at indsamle nogle vigtige erfaringer om læsernes læseadfærd og forbrug og få afdækket det fulde markedspotentialet for all-you-can-eat-modellen."

Fakta om pling:

Pris: 99 kr. per måned

Indholder: Ugebladene Femina og Se og Hør, samt magasinerne Antik & Auktion, Elle, IN, Mad!, Mad & Bolig, Isabellas, Psykologi, Q og Vi unge, CyclingPlanet, Elle Decoration, Move, m.fl.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs