MediaWatch

Facebooks nyhedstjeneste kommer sløvt fra start

I næsten en måned har ni medier haft mulighed for at benytte sig af ny tjeneste på Facebook. Intet medie har delt mere end én artikel.

Foto: JENS DRESLING/POLFOTO/ARKIV

Den 13. maj lancerede Facebook tjenesten "Instant Articles". Den gav ni udvalgte medier mulighed for at dele artikler, der åbnes direkte i Facebook og ikke som ellers i et nyt, separat link.

Blandt de ni medier har ingen delt mere end én artikel, og fire af dem har ikke delt en eneste artikel. Det skriver Business Insider.

"Instant Articles" har sin egen Facebook-side, hvor de delte artikler bliver samlet. Et kig på siden viser, at ingen medier har delt en artikel siden 13. maj, hvor tjensten blev lanceret. Siden kan ses ved at følge linket her.

For Facebook er fidusen, at brugerne bliver i Facebooks eget univers i stedet for at forsvinde til mediernes egne hjemmesider.

De ni medier får annonceindtægter enten ved at lade Facebook finde annoncører eller selv knytte annoncer til visningen af artiklerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs