MediaWatch

Facebook indfører "Jeg har stemt"-knap i Danmark

Danskere over 18 år kan markere på Facebook, at de har stemt ved det folketingsvalg, der kommer indenfor få måneder.

Facebook vil gøre det muligt for danskere over 18 år at markere på Facebook, at de har stemt ved det kommende folketingsvalg.

Med et klik på "Jeg har stemt"-knappen kan man vise sin kontaktflade, at man har stemt. Tanken er at fejre demokratiet og hæve deltagelsen, siger direktør for Facebooks Public Policy i Norden, Thomas Myrup Kristensen, til Berlingske Nyhedsbureau.

"Det er vores håb, at så mange danskere som muligt vil deltage og gøre brug af deres demokratiske ret. Det er blandt andet det, der er pointen med »Jeg har stemt«-knappen," siger han. 

Knappen vil blive tilgængelig for brugerne på selve valgdagen.

Initiativet fra Facebook vil ikke lægge meget til den i forvejen høje valgdeltagelse, vurderer valgforsker fra Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, men ideen kan have en positiv effekt,

Valgknappen er allerede taget i brug ved valg til EU-Parlamentet og i USA, Israel, og Storbritannien.

Facebook har i alt 3,4 millioner brugere i Danmark.

Ungdomspartier giver håndslag på sober valgdebat på sociale medier

DR-bommert: Udsendte breaking-sms om valg  

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs