MediaWatch

DR om sms-bommert: Vi testede nyt system

Indførelsen af et nyt web-system var årsag til, at en DR-medarbejder ved en fejl fik udsendt en breaking-sms om, at der var udskrevet valg i juni.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Det var i forbindelse med en test af et nyt web-system, at en DR-medarbejder på et kursus kom til at forfatte dagens måske mest delte historie på de sociale medier.

"Statsministeren har udskrevet valg til den 9. juni", stod der i nyheds-sms'en, der nåede at blive gengivet og delt på de sociale medier, inden DR hurtigt fik understreget, at "nyheden" var en and.

"Det er sket, fordi vi er i gang med at indføre et nyt web-system," forklarer Christian Lindhardt, redaktionschef i DR Nyheder.

"Mange af vores medarbejdere er i gang med at blive uddannet i det nye system, og i den forbindelse er en meget ulykkelig medarbejder ved en fejl kommet til at logge forkert ind."

"Derfor er det, der skulle have været en øvelse, røget ud til danskerne via vores nyheds-sms'er. Det er vi meget kede af, og det beklager vi, og vi har sørget for, at det rent teknisk ikke kan ske igen," understreger Christian Lindhardt.

Glødende medier

Selvom valgrygter er blevet lige så fast en bestanddel af politiske journalisters hverdag som kaffe med mælk, så kom meddelelsen om valg i juni alligevel som en overraskelse, da statsministeren selv befandt sig på tilhørerrækkerne i folketingssalen til en debat om rigsfællesskabet.

Alligevel fik nyheds-sms'en de sociale medier til at gløde i nogle få minutter.

"Normalt er det en redaktør, der afsender en nyheds-sms. Det her er sket i et øvelseslokale, hvor vi har undervisning for folk, der skal lære det nye system at kende, og ved en fejl er han kommet til at logge ind i det forkerte system," siger Christian Lindhardt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs