MediaWatch

Søren Espersen lukker Facebook-profil efter trusler

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har fået nok af trusler og skældsord på det sociale netværk og siger "Farvel til Facebook".

Foto: Matt Rourke

Politikeren Søren Espersen lukker sin profil på Facebook, skriver han på sin Facebook-side.

"Årsagen til at jeg nu stopper på Facebook er, at vel har der da været mange gode, venlige og spændende kommentarer, som jeg takker for, men herudover - træls nok - har min dagligdag de seneste år på Facebook været et væld af dødstrusler samt andre trusler - herunder også mod min kone. Dertil kommer et hobetal af primitive skældsord," skriver Søren Espersen, der forklarer, at det koster mange arbejdstimer at lue ud i de hadske og truende kommentarer.

"...nu gider jeg ikke mere. Jeg er jo af natur en glad sjæl, og ser med denne beslutning frem til nogle endnu gladere dage...," skriver han.

Debatten om debattonen på nettet og sociale medier er højaktuel. Ekstra Bladet har for nylig sat en kampagne i gang 'Stop volden mod demokratiet', der sætter fokus på den ofte hårde debattone på nettet, inklusiv Ekstra Bladets eget debatforum 'Nationen'.

Trusler og skældsord mod politikere er samtidig temaet i den aktuelle programserie 'Ti stille kvinde' på DR2, hvor en række kvindelige politikere fortæller om prisen for at være aktive og synlige i den offentlige debat. Ifølge DR Nyheder har 60 pct. af de kvindelige folketingspolitikere fået trusler via de sociale medier.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs