MediaWatch

1.464 danskere vil slettes fra Google

Danskere har anmodet Google om at få slettet 4.442 søgeresultater, siden "retten til at blive glemt" blev indført i maj, viser nye tal. Mere end halvdelen har fået afslag.

Rækken af danskere, der vil have Googles søgerobotter til at gå uden om specifikke links om dem i søgeresultatet, vokser stødt.

Det viser Googles 'transparency report', der sætter tal på, hvor mange forespørgsler Google har fået i Europa, siden "retten til at blive glemt" blev indført i kraft af en EU-dom i maj.

I alt har 1.464 danskere bedt om at få slettet 4.442 links på Google. Det er en markant stigning siden i sommer, hvor 627 danskere havde bedt om at få slettet i alt 2.557 links efter den første måned efter dommen, der blev afsagt 13. maj.

Ifølge Googles danske talsmand, Christine Sørensen, har Google givet afslag til mere end halvdelen.

Flere har søgt i Sverige

I alt har Google fået forespørgsler fra 142.000 i Europa om at få slettet 490.000 links. Også på europæisk plan er det under halvdelen af anmodningerne, Google har efterkommet.

Tallene viser også, at danskerne har banket mindre på hos Google for at blive få fjernet links end deres skandinaviske naboer.

Mest ivrige har svenskerne været - her har 3.742 bedt om at få slettet i alt 14.158 webadresser. I Norge har 1.563 anmodet om at få slettet 6.624 webadresser, mens der i Finland er løbet 1.883 anmodninger ind om at slette 6.409 links.

Se tallene her.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs