MediaWatch

Altinget åbner i Sverige

Altinget udvider med et svensk søstersite, der vil have redaktionskontor i Riksdagen, op til det svenske folketingsvalg.

Mediehuset Altinget udvider for første gang forretningen ud over landets grænser, når Altinget.se går i luften i Sverige.

Som MediaWatch tidligere har skrevet, har Altinget barslet med hemmelige svenske planer et stykke tid. Nu skyder mediehuset satsningen i gang - kort tid før det svenske valg d. 14. september, skriver Altinget.

Redaktionen, der går efter at få kontor i Riksdagen, bemandes af en chefredaktør, Mattias Croneborg, og tre journalister.

Hul i markedet

Alle fire kræfter er hentet fra avisen 'Riksdag & Departement', der blev lukket i maj, og det har efterladt en åben port for Altinget, mener ejer og udgiver Rasmus Nielsen:

"Det er oplagt for os at fortsætte væksten ved at udbrede vores koncept til det store, veldrevne og gennemregulerede naboland. Med Riksdagens beslutning om at lukke sin journalistiske printavis er der et hul i markedet, vi kan støtte vores bestræbelser på," siger Rasmus Nielsen til Altinget.

Tre netaviser

Altinget.se udkommer med tre portaler til start, om svensk politik generelt, uddannelsespolitik og om miljø- og energipolitik. Mediet er som i Danmark baseret på abonnementsalg og etableres i selskabet AB Altinget.se som søsterselskab til danske Altinget.

Mens redaktionen har base i Stockholm bliver Altinget.se kommercielt og teknisk drevet fra Altinget i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs