MediaWatch

Nyt Watch-medie åbner i dag

I dag åbner EnergiWatch, det nye og femte medie i JP/Politikens klynge af abonnementbaserede niche-erhvervsmedier.

Foto: A2SEA

Det nye medie til energi- og cleantechbranchen, EnergiWatch, sendes i luften i dag. Mediet skal fokusere på erhvervsjournalistik om energiselskaber, olie- og gasindustrien, cleantech, vedvarende energi og de internationale energimarkeder og indvies i dag af klima- og energiminster Martin Lidegaard (R).

EnergiWatch er den nyeste redaktion på Watch Medier, der ejes af JP/Politikens Hus og drives i regi af Jyllands-Posten. Watch Medier står i forvejen bag MediaWatch, FinansWatch, MedWatch og ShippingWatch. Alle medierne er netbaserede og abonnementsfinansierede.

EnergiWatch er støbt i samme form som sine søstermedier ShippingWatch og MedWatch: Udgangspunktet er dansk, men den journalistiske tilgang international i en branche, hvor mange danske virksomheder dominerer på den globale scene.

“Vi tror på, at den danske energi- og cleantechbranche har behov for et seriøst, kritisk og fair medie med fokus på substansen,” siger Anders Heering, direktør og chefredaktør for Watch Medier, i en pressemeddelelse.

Fire journalister

Redaktør Søren Springborg, der tidligere har dækket energi- og cleantechbranchen som journalist og leder af indsigtsgruppen på Berlingske Business, er ansvarlig for den daglige redaktionelle ledelse. 

“Vi har som ambition at blive det medie, hvor man som aktør i energi- og cleantechbranchen kan få både det hurtige daglige overblik og den seriøse og grundige dækning af væsentlige emner for branchen. Vi har allerede mærket en stor interesse blandt de danske energi- og cleantechvirksomheder for en dedikeret nyhedsdækning,” siger han.

I alt fire fastansatte journalister leverer nyheder til sitet fra tidlig morgen til sen eftermiddag, ligesom der trækkes på indhold fra freelancere og en række samarbejdspartnere, herunder Ritzau Finans og Jyllands-Posten. Det er nogenlunde samme setup som de øvrige Watch-medier.

Watch Medier har adresse på St. Regnegade i København og er redaktionelt uafhængig af de øvrige medier i JP/Politikens Hus.

 

Watch Medier på vej med nyt nichesite til energibranchen

MediaWatch lander positivt resultat 

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs