MediaWatch

Nyt Watch-medie åbner i dag

I dag åbner EnergiWatch, det nye og femte medie i JP/Politikens klynge af abonnementbaserede niche-erhvervsmedier.

Foto: A2SEA

Det nye medie til energi- og cleantechbranchen, EnergiWatch, sendes i luften i dag. Mediet skal fokusere på erhvervsjournalistik om energiselskaber, olie- og gasindustrien, cleantech, vedvarende energi og de internationale energimarkeder og indvies i dag af klima- og energiminster Martin Lidegaard (R).

EnergiWatch er den nyeste redaktion på Watch Medier, der ejes af JP/Politikens Hus og drives i regi af Jyllands-Posten. Watch Medier står i forvejen bag MediaWatch, FinansWatch, MedWatch og ShippingWatch. Alle medierne er netbaserede og abonnementsfinansierede.

EnergiWatch er støbt i samme form som sine søstermedier ShippingWatch og MedWatch: Udgangspunktet er dansk, men den journalistiske tilgang international i en branche, hvor mange danske virksomheder dominerer på den globale scene.

“Vi tror på, at den danske energi- og cleantechbranche har behov for et seriøst, kritisk og fair medie med fokus på substansen,” siger Anders Heering, direktør og chefredaktør for Watch Medier, i en pressemeddelelse.

Fire journalister

Redaktør Søren Springborg, der tidligere har dækket energi- og cleantechbranchen som journalist og leder af indsigtsgruppen på Berlingske Business, er ansvarlig for den daglige redaktionelle ledelse.

“Vi har som ambition at blive det medie, hvor man som aktør i energi- og cleantechbranchen kan få både det hurtige daglige overblik og den seriøse og grundige dækning af væsentlige emner for branchen. Vi har allerede mærket en stor interesse blandt de danske energi- og cleantechvirksomheder for en dedikeret nyhedsdækning,” siger han.

I alt fire fastansatte journalister leverer nyheder til sitet fra tidlig morgen til sen eftermiddag, ligesom der trækkes på indhold fra freelancere og en række samarbejdspartnere, herunder Ritzau Finans og Jyllands-Posten. Det er nogenlunde samme setup som de øvrige Watch-medier.

Watch Medier har adresse på St. Regnegade i København og er redaktionelt uafhængig af de øvrige medier i JP/Politikens Hus.

 

Watch Medier på vej med nyt nichesite til energibranchen

MediaWatch lander positivt resultat

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere